فهرست مطالب

Journal of New Applied Studies in Management, Economics & Accounting
Volume:3 Issue: 2, 2020

  • تاریخ انتشار: 1399/09/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • زهره صیاد، مجید مرادی*، مهران متینفرد صفحات 7-22

    هدف این تحقیق بررسی تاثیر مسئولیت اجتماعی بر تعهد سازمانی شرکتها در سال 1398 می باشد. جامعه آماری در این تحقیق شامل کارکنان شرکتهای کارگزاری بورس اوراق بهادار تهران در سال 1398 می باشند. با استفاده از روش فرمول کوکران تعداد 370 نفر انتخاب شدند. در این تحقیق، مسئولیت اجتماعی  بعد اجتماعی، بعد محیطی، بعد اقتصادی  متغیرهای مستقل و تعهد سازمانی متغیر وابسته در نظر گرفته شد. تحقیق حاضر در زمره تحقیقات کاربردی قرار دارد و از نظر روش، تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی میباشد. در این پژوهش برای جمع آوری داده ها و اطلاعات، از روش کتابخانه ای استفاده شد. کلیه فرضیات درسطح معنی داری p<0.01" " مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتهاند و جهت کلیه عملیات آماری از نرم افزار spss" " نسخه 20 استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد بعد اجتماعی، بعد محیطی و بعد اقتصادی مسئولیت اجتماعی بر تعهد سازمانی شرکتها تاثیرگذار است

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، تعهد سازمانی شرکتها، بورس اوراق بهادار تهران
  • هانیه گلی، محمد صیادی*، بهنام مرادخانی ملال صفحات 23-32

    سرمایه روانشناختی یکی از مقوله های مورد توجه در نیروی انسانی بوده که با رضایت شغلی و فرسودگی شغلی ارتباط داشته و در نهایت بر عملکرد فرد موثر میباشد. با توجه به اهمیت این مولفه در بین کارکنان به ویژه حسابداران، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سرمایه روانشناسی با رضایت و فرسودگی شغلی حسابداران در بخش عمومی انجام شده است. پژوهش حاضر توصیفی-پیمایشی با رویکرد همبستگی بوده و از نظر هدف، کاربردی محسوب میشود. جامعه آماری در پژوهش حاضر کلیه حسابداران سازمانهای دولتی در شهر زاهدان است که تعداد آنها339 نفر است. تعداد نمونه با توجه به جدول مورگان 181 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده است. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزارSPSS و از طریق ضریب همبستگی پیرسون صورت گرفته است. نتایج حاصل از پژوهش نشان داد که بین سرمایه روانشناسی و رضایت شغلی حسابداران در بخش عمومی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین بین سرمایه روانشناسی و فرسودگی شغلی حسابداران در بخش عمومی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: سرمایه روانشناسی، رضایت شلیی، ررسودگی شلیی، حسابداران بخ عمومی
  • فاطمه ناصرپور*، جهانگیر ولیپور صفحات 33-49

    با گذری بر زندگی بشر، جایگاه حسابداری و دسترسی به اطلاعات مالی به عنوان یک نیاز به خوبی نمایان است. دگرگونی و توسعه این نیازها در طول زمان و تلاش برای دست یابی به نتایج مطلوبتر در آینده و برنامهریزی مناسبتر از جمله عوامل موثر بر ایجاد و توسعه رشته حسابداری بوده است. هدف اصلی این پژوهش، بررسی رابطه بین ویژگی- های حسابرسی داخلی بر کنترل داخلی در شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. جامعه آماری شامل 135 شرکت از بین شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1393 تا 1397 است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان میدهد که بین ویژگیهای حسابرسی داخلی و اثربخشی کنترل داخلی، رابطه معناداری وجود دارد.

    کلیدواژگان: ویژگی های حسابرسی داخلی، اثربخشی کنترل داخلی
  • محمدعلی آقایی*، جواد رضازاده، آلان بهروز صفحات 50-70

    در این تحقیق وجود رابطه استراتژیک بین دو عنصر کلیدی مسئولیت اجتماعی شرکتها یعنی رفتار مالیاتی و عملکرد زیست محیطی بررسی میشود. مالیات منابع مورد نیاز دولت را تامین میکند و به ظاهر ثروت سهامداران را کاهش میدهد. راهبردهای شرکتی ممکن است، چنین منافع ذینفعان ناسازگار را از طریق مصالحه بین عناصر مسئولیت اجتماعی شرکتها متعادل سازد. بدین ترتیب هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین افشای عملکرد قانونی و داوطلبانه زیست محیطی شرکتها و رفتار مالیاتی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران میباشد. داده های گردآوری شده تحقیق برگرفته از 110 شرکت پذیرفته شده بورس اوراق بهادار تهران در بازه زمانی 1393 تا 1397 میباشد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های ترکیی  پنل دیتا  از مدل رگرسیون با اثرات ثابت استفاده میشود. در این مطالعه تجربی از شرکتهای پذیرفته شدهی بورس اوراق بهادار تهران، هیچ نشانهای از وجود مصالحه بین اجتناب مالیاتی شرکتها و افشای عملکرد قانونی زیست محیطی وجود ندارد. با این حال، رابطه مثبت بین اجتناب مالیاتی و افشای داوطلبانه نشان میدهد که مصالحه استراتژیک به منظور تامین سطح قابل قبول رضایت ذینفعان مختلف اتفاق میافتد. نتایج این تحقیق متناسب با نظریه مشروعیت چند ب عدی میباشد.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکتها، افشای عملکرد زیست محیطی، اجتناب مالیاتی، نظریه مشروعیت، افشای عملکرد قانونی، افشای داوطلبانه
  • محمد صیادی*، لاله سردار شهرکی، بهنام مرادخانی ملال صفحات 71-82

    سرمایهگذاری فرآیندی است که در آن امکانات مناسبی برای تولید سودآوری مورد استفاده قرار میگیرد. در این راستا ترکیب ساختار سرمایه و ارتباطی که با ثروت سهامداران دارد حایز اهمیت است. بهترین موضوع در ساختار سرمایه تعیین نسبت مطلوبی برای میزان بدهی و سهام است چرا که به طورمستقیم بر ارزش شرکت موثر است. انتخاب بین میزان سرمایه مورد استفاده و یا بدهی به عوامل مختلفی ازجمله تحت تاثیر قرارگرفتن ساختار سرمایه براساس عوامل داخلی بستگی دارد که به منظور افزایش ارزش شرکت انجام میشود. برخلاف پژوهشهای قبلی، پژوهش حاضر رویکردی جامعنگر است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر سطوح بدهی و سررسید بدهی بر رفتار سرمایه گذاری شرکتهای فعال پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1396-1390 است. در این پژوهش از مدل رگرسیون با بکارگیری داده های تابلویی برای بررسی این تاثیر استفاده شده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که سطوح بدهی و سررسید بدهی اثر منفی و معناداری بر رفتار سرمایهگذاری شرکتها دارد که نشاندهنده این موضوع میباشد که سررسید بدهی و سطوح بدهی به عنوان عاملی تلقی میشود که سرمایهگذاری بیش از اندازه شرکت را محدود می- کند. همچنین نتایج نشان میدهد که احتمالا شرکتهایی با بدهی بالا، نخواهند توانست از فرصتهای آتی خود استفاده کنند.

    کلیدواژگان: سطوح بدهی، سررسید بدهی، رفتار سرمایه گذاری
  • فانزه تقی پور، بنت الهدی حیدری صفحات 83-107

    این پژوهش بهمنظور بررسی تجارب پرستاران زن شاغل در بیمارستانهای شهر اصفهان از پیامدهای فرهنگی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را 20 نفر از پرستاران زن تشکیل داده که بصورت هدفمند وابسته به معیار انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه و همچنین انجام مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته تا زمان اشباع اطلاعات بوده است. روش پژوهش بصورت تحلیل کیفی و با استفاده از روش استویک کلایزی کن انجام شده و یافته های پژوهش در - - قالب 100 مفهوم شناسایی که در تجزیه و تحلیل نهایی، پیامدهای فرهنگی اشتغال زنان پرستار در چهار دسته کلی تاثیر مسایل مالی بر تجارب پرستاران از پیامدهای فرهنگی، مسایل شغلی، مسایل خانوادگی و مسایل اجتماعی دستهبندی شدند. نتایج پژوهش و شواهد بدست آمده در مورد تاثیرات مسایل مالی بر تجارب فرهنگی، حاکی ازتمایل پرستاران زن شرکت کننده درپژوهش به استقلال مالی، کمک به اقتصاد خانواده و ارتقاء فعالیتهای فرهنگی، در بعد مسایل شغلی، نشانگر تمایل آنان به حضور فعال در بازار کار، در بعد مسایل خانوادگی شامل بهبود روابط با همسر و تربیت بهتر فرزند و در بعد مسایل اجتماعی شامل گسترش روابط اجتماعی و رشد علمی و فرهنگی ایشان بود.

    کلیدواژگان: پرستار، اشتغال زنان، فرهنگ، پیامدهای فرهنگی